η μέθοδος Rio Abierto

H μέθοδος Rio Abierto

Στα ισπανικά Rio abierto σημαίνει Ανοικτό Ποτάμι. Η ονομασία του αποδίδει και την ουσία της μεθόδου: να διευκολύνει το φυσικό και χαρούμενο άνοιγμα μας στην ελεύθερη κίνηση και ροή της ενέργειας της ζωής μέσα μας και γύρω μας!

Η μέθοδος Rio abierto ξεκίνησε το 1966 από την Αργεντινή και την ψυχολόγο Maria Adela Palcos ως ένα σύνολο ψυχοσωματικών τεχνικών για την ανθρώπινη ανάπτυξη και διαδόθηκε γρήγορα σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Μεσογείου (Ισπανία, Ιταλία και Ισραήλ) και την Ρωσία με εξαιρετικά επιτυχημένες εφαρμογές στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των τεχνών και της επικοινωνίας.

Ως ψυχοσωματική μέθοδος αντλεί στοιχεία από τον χώρο του χορού, της τέχνης,  της ανθρωπιστικής και υπερπροσωπικής ψυχολογίας και δουλεύει για την ανθρώπινη ανάπτυξη, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο. Βασίζεται στην αρχή της κίνησης και παλμικότητας ως βασικές ιδιότητες κάθε ζωντανού οργανισμού, στην αδιάσπαστη ενότητα της ανθρώπινης ύπαρξης με το περιβάλλοντα κόσμο και στις αξίες της ελευθερίας και βαθιάς εμπιστοσύνης στις δυνατότητες της ανθρώπινη φύσης.

Μέσα από τη σύζευξη της εκφραστικής κίνησης, του δημιουργικού χορού, της μουσικής, του ήχου, του μασάζ με άλλα εργαλεία όπως η σωματική ευθυγράμμιση, η εναρμόνιση των κέντρων ενέργειας στο σώμα μας (chakras), η δραματοποίηση, το παιχνίδι, η χαλάρωση, η γλυκιά αυτοπαρατήρηση, το μοίρασμα και η μεταμορφωτική δύναμη της ομάδας, το rio abierto μας προσκαλεί σε μια πιο γεμάτη ζωή, όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε περισσότερο τις δυνατότητες της ύπαρξης μας.

Απευθύνεται σε όσους…

Αγαπούν τον χορό, την κίνηση, την έκφραση και τη μουσική. Νιώθουν ότι το σώμα είναι ο καθρέπτης της ψυχής μας και μπορεί να γίνει πηγή χαράς, δύναμης, επικοινωνίας αλλά και μιας νέας ατομικής και συλλογικής συνειδητότητας!

Οποιασδήποτε ηλικίας!
Ακόμα και εάν χορεύουν λίγο ή καθόλου!

Κύλιση προς τα επάνω