Ειρήνη Μπατάκη

Η Ειρήνη γνώρισε και αγάπησε το Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και τις Τεχνικές Κίνησης Rio Abierto» στην Ιταλία και παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στην Αργεντινή και την Ισπανία με τις ιδρύτριες της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια χορογράφο Graciela Figueroa.

Τα τελευταία 10 χρόνια εμψυχώνει ομάδες Εκφραστικής Κίνησης για Ενήλικες με τη μέθοδο Rio abierto, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Χανιά Κρήτης. Παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς με πολλαπλές συμμετοχές ως εισηγήτρια σε εργαστήρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Bodynamic και αυτή τη στιγμή εκπαιδεύεται στην μέθοδο σωματικής ψυχοθεραπείας του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης. Ασχολείται εκτενώς με είναι το Αργεντίνικο Τάνγκο, το οποίο και δίδασκε από το 2016 όσο ζούσε στην Κρήτη όπως και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing και άλλες πρακτικές διαλογιστικής Κίνησης κ.α.

Η ίδια είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και εμπειρία στον συντονισμό ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για τον λόγο αυτό, το πάθος της είναι η ένταξη της εκφραστικής κίνησης, του χορού και γενικότερα των τεχνών στην σχολική εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων, με στόχο την ολιστική ψυχοσωματική, συναισθηματική και συνειδησιακή ανάπτυξη των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Κύλιση προς τα επάνω