Ειρήνη Μπατάκη

Η Ειρήνη γνώρισε και αγάπησε τη μέθοδο Rio Abierto το 2003 όταν ζούσε στην Μπολόνια της Ιταλίας. Το 2009 πιστοποιήθηκε στη «Σωματική Συμβουλευτική και τις Τεχνικές Κίνησης Rio Abierto» στην Ιταλία και παρακολουθεί τακτικά εντατικές εκπαιδεύσεις στην Αργεντινή και την Ισπανία με τις ιδρύτριες της μεθόδου Maria Adela Palcos και την γνωστή χορεύτρια χορογράφο Graciela Figueroa. Είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού «Rio abierto Internacional» και εκπροσωπεί την Ελλάδα στις συναντήσεις του. Το 2020 ιδρύει και διευθύνει τον σύλλογο «Αρμονική Ανθρώπινη Ανάπτυξη μέσα από την Εκφραστική Κίνηση και Τέχνη- Rio Abierto Greece».  Την περίοδο 2019-2022 ήταν βοηθός στο 3ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Rio Abierto - Κίνηση – Ψυχοσωματική και Υπερπροσωπική θεραπεία" στην Μαδρίτη.
Τα τελευταία 13 χρόνια εμψυχώνει ομάδες Εκφραστικής Κίνησης για ενήλικες με τη μέθοδο Rio abierto, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Χανιά Κρήτης. Παράλληλα αναπτύσσει καινοτόμα προγράμματα σωματικής Κίνησης και Έκφρασης για παιδιά, εφήβους και εκπαιδευτικούς με συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια (Εuropean Democratic Education Community 2018) και φεστιβάλ ενσυνείδητου χορού (Conscious Dance Festival 2022 και 2023), δημιουργώντας χώρους διεύρυνσης της συνειδητότητας μας μέσω του ακρόασης του σώματος μας και της αφύπνισης της ζωτικότητας, της εκφραστικότητας, της οργανικής σοφίας του.
Στη δουλειά της ενσωματώνει τα εφόδια που έχει συλλέξει μετά από 17 χρόνια διαδρομής στην κίνηση και το χορό, την σωματική ψυχοθεραπεία, τις ενεργειακές θεραπείες, τη διδασκαλία και την επαφή με παιδιά και εφήβους. Έχει παρακολουθήσει την εισαγωγική εκπαίδευση στη σωματο-δυναμική ψυχοθεραπεία, (μέθοδος Bodynamic) και είναι τελειόφοιτη του 5ετούς προγράμματος στην Σωματική Ψυχοθεραπεία του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης. Ασχολείται εκτενώς με είναι το Αργεντίνικο Τάνγκο, το οποίο και δίδασκε από το 2016-2019, όσο ζούσε στην Κρήτη όπως και με πρωτοποριακές μορφές χορού όπως ο αυτοσχεδιασμός επαφής (contact improvisation), η τεχνική Skinner releasing και άλλες πρακτικές διαλογιστικής Κίνησης.
Η ίδια είναι παράλληλα εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία και εμπειρία στον συντονισμό ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών προγραμμάτων. Θεωρεί τον χορό και τη μουσική ως τον πιο άμεσο τρόπο για να μας φέρει σε επαφή, ατομικά και συλλογικά, με τη χαρά και την αγάπη για τον Εαυτό μας και τη Ζωή!

Κύλιση προς τα επάνω